Skip navigation

In perspectiva sarbatorilor din aceasta saptamana , am preluat aceasta stire , care este una deosebit de importanta pentru cei care cunosc Biblia.  Am tot discutat cu unii dintre voi despre reconstructia templului de la Ierusalim, am chiar amintit despre asta in predicile mele, iata acum prilejul sa postez mai multe detalii.Fie ca Sarbatoarea Invierii Domnului sa aibe cu adevarat semnificatie in vietile voastre. Multa Pace si Binecuvantare in casele voastre ! 

temple_mount_from_above

Recent poporul evreu a început să-şi redeclare drepturile la Muntele Templului. Ei au fost ajutaţi de procesul tehnic şi descoperirile arheologice în rezolvarea problemei cândva de nedepăşit, de a determina zonele ce pot fi vizitate de evrei chiar şi într-o stare de impuritate şi care zone rămân între limite. Tehnologia modernă cum ar fi uneltele de tăiat cu laserul, pot rezolva problema construirii unui altar, fără unelte metalice.

Al III-lea Templu, ridicat pe un promontoriu artificial?

15079 

Evreii se pregatesc intens pentru ridicarea Celui de-al III-lea Templu la Ierusalim, iar recentele violente desfasurate in zona Esplanadei Moscheelor ascund in profunzime marele conflict cu arabii, generat de locul pe care se va construi noul Templu.

Stirea oficiala ca arheologii Yehuda Rapuano si Ofer Sion au descoperit cariera de piatra folosita pentru constructia Celui de-al III-lea Templu -cel distrus de romani – in cartierul Shmouel Hanavi din Ierusalim confirma intensele pregatiri pe care evreii le fac pentru ridicarea acestui edificiu sfant pentru ei si faptul ca vremurile de pe urma prevestite de cartile sfinte s-ar apropia. Singura problema ramane locul unde ar urma sa se ridice Templul.

Institutul Templului a inceput pregatirile pentru constructia celui de al III-lea Templu de pe Muntele Moriah din Ierusalim (locul unde se afla the “Dome of the Rock” si moscheia Al-Aqsa) cu inaugurarea unui atelier care confectioneaza vesmintele preotesti.1236345591Dar constructia celui de al III-lea Templu pare un vis cu implicatii politice de cosmar, din moment ce “Dome of the Rock” si moscheia Al-Aqsa este cea de-a 3 constructie sfanta a Islamului, care se afla pe Muntele Templului, cel mai contestat tărâm religios de pe Pământ.
Evreii o numesc Muntele Templului, sau Muntele Moria şi cred că este locul unde l-a creat Dumnezeu pe Adam.
Musulmanii îl numsc Haram al-Sharif, sau Santuarul Nobil şi cred că este cel de-al treilea loc cel mai sfânt din Islam, de unde s-a înălţat la cer profetul Mohamed.
Pentru evrei, Muntele Templului este de asemenea locul unde a fost construit primul templu de către Regele Solomon. După ce a fost distrus, cel de-al doilea templu a fost construit în jurului anului 500 î.H. şi a stat 500 de ani înainte ca romanii să-l distrugă. Religia lor susţine că cel de-al treilea templu va fi construit la sosirea lui Mesia.

Ar fi reconstruit de mult Vechiul Templu, din care mai dăinuie Zidul Plângerii, dar pe acel loc -Muntele Templului- se află uriaşa moschee arabă Al-Aqsa, socotită ca al treilea loc sfânt al islamului. In timpul războiului cu o coaliţie siro-iordaniano-egipteană din 1968, rabinii ultraortodocşi au dorit aruncarea în aer a marii moschei, spre a face loc pentru viitorul Templu. Conform Sfintei Scripturi, ridicarea acestui Templu va fi unul din semnele sfârşitului de veac, în acest Templu având să intre Antihrist, pe care evreii şi o lume apostată îl vor primi ca fiind …Mesia.

image003Rabbi Yehuda Glick, directorul Institutului Templu, crede ca musulmanii ii vor sprijini, atunci cand Templul este gata sa fie construit.“Deja avem cativa musulmani care tin o legatura secreta cu noi” spune Glick.Ani de cercetare sarguincioasa au fost necesari pentru a crea vesmintele preotesti in concordanta cu legea evreiasca.“Templu nu este un mesaj [doar pentru] poporul evreu. Reuneste toata lumea in jurul unei singure case centrale de rugaciune. Toti profetii spun ca toate natiunile vor veni la Ierusalim si vor lua parte la cladire [Templu]” relateaza Glick.ResizeImgDelegatie din West Papua dandu-i Rabinului Yehuda Glick (Directorul Institutului Templului) aur pentru Templu Planuri pentru constructia celui de al 3 Templu – CBN reportaj:

 Interviu Rabbi Yehuda Glick, directorul Institutului Templului, prezentare obiecte de cult care vor fi folosite in Templu – Reportaj Infolive.Tv

De retinut mesajul “O singura natie mergand impreuna ca un singur om langa o singura inima, mesaj care este adresat nu numai poporului evreu ci intregii lumi.”Yehuda Glick este un evreu de 44 de ani născut în Statele Unite care îşi petrece cea mai mare parte din zi pregătindu-se pentru venirea lui Mesia în Ierusalim.
De când a devenit directorul executiv al Institului Templului, principala preocupare a domnului Glick este de a supraveghea lucrarea uneltelor de care vor avea nevoie marii preoţi, când va veni acea zi.
Coroanele şi alte instrumente făcute din aur masiv umplu cutiile de sticlă din muzeul Institutului Templului, în Oraşul Vechi al Ierusalimului.
Alte capodopere includ un rând de urne de cupru, trompete făcute din argint şi îmbrăcămintea care va fi purtată de Marele Preot, împletită cu fire de aur.
Instrumentele muzicale, inclusiv harpe şi lire, sunt gata să fie aduse la viaţă când apare Mesia.
Deci, pe când să ne aşteptăm la acest eveniment important?
Aceasta e o întrebare foarte bună,’ a răspus domnul Glick ziarului Herald.
“Tot ce ştim este că acum trăim în era minunilor şi toate acestea au fost profeţite în Carte că se vor întâmpla înainte de sfârşitul vremurilor. Ar putea foarte bine să fie mâine, 100 de ani sau chiar 400 de ani.”

“De aceea am angajat doi arhitecţi” a spus domnul Glick. “Va fi o construcţie modernă, cu parcare pentru maşini şi ascensoare, dar va arăta foarte mult ca cel de-al doilea Templu.”
Muzeul Institului Templului conţine un model de scală largă a felului în care va arăta cel de-al treilea Templu, cu clădirea sa principală ajungând la o înălţime de 60 de metri.
Astăzi, Muntele Templului este dominat de Moscheea al-Aqsa şi Domul de aur.
“Al-aqsa poate să rămână”, a spus domnul Glick, arătând înspre moschee. “Nici măcar nu se află în mod corect pe Muntele Templului. Dar noi intenţionăm să construim peste domul de aur. Poate găsim o cale de a-l include în cel de-al treilea Templu.”
Domnul Glick preconizează o casă de rugăciune deschisă tuturor credincioşilor cu credinţă monoteistă, creştini, musulmani sau evrei.
Institutul Templului a devenit un dispozitiv în tururile evanghelice americane ale Israelului. În mare parte datorită donaţiilor, s-au cheltuit până acum 27 milioane de dolari pentru pregătiri.
“Am început cu 100 dolari” a spus domnul Glick. Există în lume 70 de milioane de creştini evanghelici şi cei mai mulţi dintre ei au devenit suporterii cei mai puternici ai Israelului.”
În mod obişnuit, Israel îi previne pe evrei să viziteze Muntele Templului. Este o zonă atât de sensibilă, încât, atunci când a vizitat liderul israelian de opoziţie Ariel Sharon, însoţit de sute de poliţişti israelieni în anul 2000, s-a aprins un val de violenţă care a devenit cunoscut ca fiind cea de-a doua intifada, sau revoltă.
“Acest Institut al Templului” este o mişcare de dreapta interesată doar de provocare” a spus Khatem Abdel Kaber, ministrul autorităţii palestiniene însărcinat cu afacerile Ierusalimului. “Ne vom apăra dreptul în mov viguros pentru a conduce acest tărâm. Nici un pic din comportamentul insultător din partea acestor oameni nu va reuşi să ne îndepărteze.”Totuşi, dezvolarea cea mai importantă nu a fost cea tehnologică, ci spirituală. Apariţia conducerii religioase evreieşti sub forma renaşterii Iniţiativei Sanhedrinului, a oferit soluţia. Noua Iniţiativă a Sanhedrinului se află în faţa hotărârii de a reîncepe Korban Pesach (jertfa pascală). Aceasta îşi asumă responsabilitatea de a se asigura că poruncile sunt desfăşurate în conformitate cu legea religioasă evreiască şi de asemenea va coordona detaliile practice cu autorităţile guvernamentale potrivite, ale Israelului.

La câteva zie după ce a început Noul An-2009, dinspre Israel răzbătea o veste ce a starnit uimire şi temere . La Mitzpe, localitate aflată pe drumul ce duce de la Ierusalim la Ierihon, s-a ridicat un altar de jertfă- de 4/6 m. zidit cu bolovani din pustiul Iudeei, uniţi cu un bitum tot din deşert, rezistent fără a folosi fierul, conf. prescripţiilor mozaice, şi au fost rostite- după o întrerupere de două mi de ani- binecuvântările iudaice.
Se ştie că la anul 70 al erei creştine, răscoala antiromană a fost înăbuşită, Ierusalimul cucerit şi Templul cel Mare a fost distrus de către oştile romane conduse de către Titus (viitor împărat al Romei). Pentru fiecare evreu fusese o datorie să se urce la Templu o dată pe an, la Pesach, Paştele iudaic (aniversarea trecerii din Egipt în Pământul Canaanului). Cu astfel de prilej se adunau mulţimi de până la două milioane de oameni la Ierusalim şi se aduceau jertfe de animale.

Cu jertfa pe Crucea Golgotei a Fiului lui Dumnezeu, ISUS HRISTOS, aceste jertfe trebuiau să înceteze. Prin El- Mare Preot, Prooroc şi Împărat – s-a încheiat cu oamenii un Nou Legământ. “El nu mai are nevoie- zice Sfântul Apostol Pavel- ca acei Mari Preoti (vechi n.n.) să aducă jertfă întâi pentru păcatele sale, apoi pentru cele ale poporului, căci a făcut aceasta aducându-se jertfă pe Sine însuşi..Fiul desăvârşit în veacul veacului”(Evr.7.26,28)

La anul 132 d.Hr., răscoala lui Bar-Kochba este înfrântă şi evreii sunt împrăştiaţi în toate colţurile lumii romane de atunci. Doar sinagoga le mai este loc de adunare, jertfele nemaifiind cu putinţă. De atunci, totdeauna au visat să se întoarcă în Ţara lor, vis realizat în 1948 printr-un concurs de împrejurări speciale, când se întemeiază statul Israel- eveniment al istoriei universale.

Anul acesta în Ierusalim, Iniţiativa Anhedrinului îi cheamă pe toţi evreii din Israel şi din întreaga lume să participle în Korban Pesach (jertfa pascală). Iniţiativa Sanhedrinului va alege un miel pentru a fi oferit ca jertfă pascală şi toate pregătirile se vor face în perspectiva reînnoirii acestei jertfe străvechi, tradiţionale. În eventualitatea că vor interveni obstacole politice sau de altă natură, Iniţiativa Sanhedrinului au asigurat precauţii halakhic (corpul de legi evreieşti), pentru a se asigura că fondurile pentru cumpărarea mieilor pot fi încă folosite pentru donaţiile caritabile.
Orice persoană care doreşte să participle în Korban Pesach, se poate înscrie singuri sau pe membrii familei sale la preţul de 7 şekeli per persoană – costul estimat al unui Kezayit de carne (aprox. 29 gr. carne), porţia minimă necesară pentru împlinirea poruncii. Procesul va fi supravegheat de contabili legali, indiferent de fondurile ce vor fi folosite în scopul original sau că vor fi donate carităţii.

Daniel 9:27
El va face un legământ trainic cu mulţi, timp de o săptămână, dar la jumătatea săptămânii va face să înceteze jertfa şi darul de mâncare, şi pe aripa urâciunilor idoleşti va veni unul care pustieşte, până va cădea asupra celui pustiit prăpădul hotărât.”
Potrivit profeţiei biblice, va exista restabilirea sacrificiului zilnic. Eu cred că vom continua să vedem paşii ce duc înspre acolo, în timp ce evreii continuă să se unească şi să urmeze calea strămoşilor lor. În timp ce lumea continuă să se unească împotriva lor, iar Dumnezeu va continua să-şi arate promisiunea că nu-Şi lasă poporul, eu cred că această tendinţă va creşte foarte mult.

Advertisements

One Comment

  1. Am 2 intrebar :1.In anul -595 Slava Domnului iesind din templul 1 s-a lasat pe muntele Maslinilor ? 2.De ce Isus propovaduia des pe muntele Maslinilor ? Evreii avem unde-l construi templul trei, nu va faceti griji si nici probleme ! Sfintele Table le vom primi inapoi abea in 2158, asa ca nu ducem grija timpului. Cu stima Filip


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: